- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu ananas este un dulce rapid, aromat si usor de preparat. Este prajitura perfecta pentru o dupa-amiaza in familie, alaturi de cei dragi. In plus miroase a Craciun si este o reteta care poate deveni desertul de week-end al familiei.
Ingrediente
- 1 cutie compot de ananas
- 200 ml frisca lichida
- cateva afine
PENTRU BLAT:
- 500 gr faina
- 150 gr zahar
- 120 gr margarina
- 140 gr nuca
- 1 plic praf de copt
- sare
Instructiuni de preparare
- Se topeste margarina la bain-marie si se amesteca pana cand devine o crema spumoasa, apoi se inlatura de la aburi. Se incororeaza faina amestecata cu praful de copt si putina sare. Se adauga nuca macinata si se amesteca.Se adauga treptat un pahar de suc de ananas, din compot.
- Compozitia obtinuta se toarna in forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, si se baga in cuptorul incins pentru 30 de minute.
- Cand blatul este rumenit, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet, iar apoi se taie in doua pe orizontala.
- Separat se bate frica tare si se adauga cubulete de ananas, apoi se intinde intre cele doua blaturi.Se decoreaza tarta cu rondele de anans si afine, apoi se baga in frigider pentru o ora.