Tarta cu branza

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu branza este o tarta pe care o puteti servi atat ca aperitiv cat si ca desert.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 250 gr faina
    • 120 gr unt
    • 200 gr zahar
    • 100 ml apa
    • 1/2 lingurita cu sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 400 gr branza de vaci
    • 200 gr zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 1 lingura cu zahar vanilinat
    • 2 linguri cu smantana
    • 4 oua
    • 2 linguri cu unt
    • 100 gr migdale

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Asezi faina cernuta pe planseta, faci un gol in mijloc unde pui apa, sarea, zaharul , apoi framanti ca sa incorporezi faina. Adaugi cato lingura cu unt si framanti in continuare pana cand il incorporezi pe tot.
  2. Lasi la rece cat pregatesti umplutura: intr-un castron mare pui branza si zaharul, putina sare, smantana si vanilia si amesteci energic ca sa omogenizezi. Pui galbenusurile pe rand, iar albusurile le bati spuma. Omogenizezi amestecul si-l torni peste foaia de aluat intinsa pe care ai uns-o cu mult unt.
  3. Coci la foc potrivit jumatate de ora. Tarta este garnisita de la inceput cu migdale tocate. O tai rece si o servesti ca desert.

Recomandari

Tarte