- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza este o tarta pe care o puteti servi atat ca aperitiv cat si ca desert.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 120 gr unt
- 200 gr zahar
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita cu sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 400 gr branza de vaci
- 200 gr zahar
- 1/2 lingurita cu sare
- 1 lingura cu zahar vanilinat
- 2 linguri cu smantana
- 4 oua
- 2 linguri cu unt
- 100 gr migdale
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Asezi faina cernuta pe planseta, faci un gol in mijloc unde pui apa, sarea, zaharul , apoi framanti ca sa incorporezi faina. Adaugi cato lingura cu unt si framanti in continuare pana cand il incorporezi pe tot.
- Lasi la rece cat pregatesti umplutura: intr-un castron mare pui branza si zaharul, putina sare, smantana si vanilia si amesteci energic ca sa omogenizezi. Pui galbenusurile pe rand, iar albusurile le bati spuma. Omogenizezi amestecul si-l torni peste foaia de aluat intinsa pe care ai uns-o cu mult unt.
- Coci la foc potrivit jumatate de ora. Tarta este garnisita de la inceput cu migdale tocate. O tai rece si o servesti ca desert.