- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu branza Camembert este o tarta dietetica, aroamata, la care puteti inlocui branza Camembert cu cea Brie, pentru a varia aromele.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 100 gr branza de vaci
- 1 pliculet praf de copt
- 180 gr faina
- 3 linguri ulei
PENTRU UMPLUTURA:
- 3 oua
- 1 lingurita oregano
- 200 gr branza Camembert
- 120 ml smantana
- piper negru macinat
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt, branza de vaci maruntita si uleiul. Se amesteca bine, pana cand se obtine un aluat elastic.
- Se inlatura crusta branzei cu un cutit, apoi branza se taie in bucati mici. Ouale se bat bine si apoi se amesteca cu smantana, oregano si piper.
- Se intinde aluatul cu sucitorul, apoi se pune intr-o forma de tarta unsa cu foarte putin ulei de malsine. Se inteapa din loc in loc cu furculita, apoi se asaza bucatile de branza. Se toarna amestecul de oua si smantana si se coace tarta in cuptorul incins, pentru 30 de minute.
- Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste, apoi se portioneaza si se serveste.