- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu caise este fara doar si poate un preparat rapid, delicios si foarte aromat. Tarta cu caise este un preparat care poate fi servit la mcul dejun, ca gustare sau chiar ca desert.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 500 gr faina
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 150 gr unt
- sare
- 100 ml apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg caise
- 3 linguri zahar pudra
- jeleu de caise
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, putina sare si apa si apoi se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana se obtine un aluat omogen.
- Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, dupa care se intinde in foaie mare, cat tava de tarta, se pudreaza cu zahar, se pun caisele rupte in jumatati, apoi tarta se coace in cuptor mai itai la foi iute, apoi se lasa focul mai mic.
- Cand tarta este gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca dupa care se decoreaza cu jeleu de caise.