- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Acesta tarta cu capsuni se prepara atat de usor incat si gospodinele incepatoare au sanse de reusita.
Ingrediente
PENTRU CRUSTA:
- 150 gr zahar tos alb
- 150 gr faina alba
- 6 linguri unt
- 1 varf de cutit nucsoara macinata
PENTRU UMPLUTURA:
- 600 gr capsune proaspete
- 100 gr zahar tos
- 100 gr faina alba
- 1 lingura amidon de porumb
Instructiuni de preparare
- Desfaceti foitajul si intindeti-l cu sucitorul ca sa il nivelati, apoi asezati-l in tava de copt unsa cu putin unt. Bagati tava in frigider pana cand va fi gata si umplutura.
- Pentru topping, amestecati intr-un castron zaharul, faina, untul si nucsoara pana obtineti un aluat sfaramicios pe care il puteti baga si pe el la frigider, astfel firimiturile vor fi mai compacte.
- Pentru umplutura amestecati zaharul cu faina si amidonul de porumb, apoi turnati amestecul peste capsuni. Agitati castronul din miscari scurte , astfel toate fructele vor fi pudrate cu amestecul preparat.
- Scoateti tava cu aluatul de la frigider si repartizati uniform fructele. Acoperiti umplutura cu firimiturile preparate si acoperiti tarta cu folie de aluminiu ca sa nu se arda.
- Introduceti tarta in cuptorul incins, la foc mare 20 de minute, apoi reduceti focul si mai lasati 40 de minute. Cu 10 minute inainte ca tarta sa fie gata, se inlatura folia si se pudreaza cu zahar.
- Cand tarta este gata se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca, apoi se transfera pe un gratar pana se raceste bine de tot si poate fi portionata si servita.