- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu capsuni trebuie sa o incercati pentru ca este foarte gustoasa si aromata, numai buna cu o cupa de inghetata.
Ingrediente
- aluat foitaj
- 750 gr capsune proaspete
- 250 gr zahar tos alb
- 70 gr faina alba
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 2 linguri unt
Instructiuni de preparare
- Amestecati zaharul cu faina si scortisoaar, apoi turnati amestecul petse capsunele curatate si spalate, agitand usor castronul ca sa se omogenizeze.
- Desfaceti foitajul, intindeti putin cu un sucitor, apoi asezati-l in tava de copt, acoperind si margilie laterale. Asezati in tava amestecul de capsuni, apoi asezati untul taiat cubulete si acoperiti cu o alta foaie de aluat, sigiland marginile prin apasare. Cu un cutit ascutit taiati 4-5 fante ca sa poata iesi aburul format in timpul coacerii.
- Introduceti tava in cuptorul incins pentru 35-45 de minute, la foc moderat, apoi, cand este gata scoateti-o din cuptor si lasati sa se racoreasca 20 de minute dupa care puneti-o pe un gratar ca sa se raceasca bine de tot.