- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu budinca de banane este foarte usor de preparat si, daca doriti, puteti inlocui napolitanele cu biscoturi sau chiar si cu biscuiti.
Ingrediente
- 300 gr napolitane de vanilie
- 3 banane feliate
PENTRU BUDINCA:
- 300 gr zahar alb
- 50 gr faina alba
- 400 ml lapte
- 2 lingurite de unt
- 2 lingurite esenta de vanilie
PENTRU BEZEA:
- 3 oua
- 50 gr zahar tos alb
Instructiuni de preparare
- tapetati fundul si lateralele tavii de copt cu un rand de napolitade si unul de banane feliate, apoi bagati tava in frigider pana in momentul folosirii.
- Pentru budinca, ametsecati intr-o cratita zaharul cu faina, amestecati bine, apoi turnati jumatate din cantitatea de lapte, amestecand energic ca sa nu se formeze cocoloase. Separati albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile batute usor puneti-le in oala, adaugand apoi restul de lapte si untul. Puneti cratita pe foc mic si lasati sa dea in clocot amestecand continuu. Cand amestecul incepe sa se ingroasa, luati oala de pe foc si adaugati esenta de vanilie. Turnati jumatate din budinca in tava, peste banane si napolitane, asezand un strat de napolitane si banane, apoi turnati budinca ramasa.
- Pentru bezea, bateti albusurile spuma, apoi adaugati treptat zaharul, lingura cu lingura, amestecand energic ca sa se intareasca. Intindeti bezeaua penste budinva, asigurandu-va ca acopera integral stratul de budinca, apoi coaceti in cuptorul incins 15 minute, pana cand bezeaua se va rumeni frumos.
- Cand este gata scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca bine de tot inainte de a o portiona si servi.