- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta tarta cu mere glazurata este foarte dulce si aromata, fiind poate desertul perfect cand aveti ingrediente putine si doriti un desert reusit.
Ingrediente
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr zahar tos alb
- 100 ml lapte dulce
- 100 ml frisca lichida
- 50 gr unt
- 2 linguri amidon alimentar
- 2 linguri lapte
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3 mere decojite si feliate
- 1 lingura faina
- 1/4 lingurita scortisoara macinata
PENTRU GLAZURA:
- 100 gr zahar pudra
- 1 lingura lapte
- 1/4 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura unt, la temperatura camerei
Instructiuni de preparare
- Intr-o cratita medie, la foc mediu, amestecati zaharul, laptele, frisca lichida si untul. Lasati pe foc pana se topeste untul, amestecand din cand in cand. Intr-un castron mic amestecati amidonul de porumb cu 2 linguri de lapte si esenta de vanilie si cand s-a transformat intr-o pasta adauagti amestecul in cratita. Lasati sa fiarba pana cand se ingroasa, amestecand din cand in cand, apoi luati cratita de pe foc si lasati sa se raceasca.
- Intr-un bol amestecati merele, faina si scortisoara, agitand castronul ca sa se amestece.
- Desfaceti foitajul si tapetaati cu el o tava de tarta, apoi turnati creama ingrosata si racita, dupa care asezati merele uniform peste umplutura. Acoperiti merele cu o foaie de foitaj, sigiland marginile prin apasare si facand taieturi deasupra ca sa iasa aburul format.
- Coaceti tarta 30-40 de minute pana cand crusta se rumeneste si merele se fragezesc, apoi scoateti-o din cuptor si lasati 30 de minute sa se raceasca.
- Intr-un castron mic amestecati zaharul pudra, laptele, esenta de vanilie si unutl. Frecati bine crema ca sa se omogenizeze, apoi turnati-o peste tarta. Cand tarta este calduta bagati-o la frigider pentru 3-4 ore, apoi o puteti portiona si servi.