- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu ciocolata este desertul binevenit cu orice ocazie, iar daca vine insotita cu fructe de padure ce iti poti dori mai bun?
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 100 gr zahar pudra
- sare
- 200 gr unt
- 1 lingura cu varf cacao
- 2 galbenusuri
PENTRU UMPLUTURA:
- 50 gr unt
- 100 ml frisca lichida
- 150 gr ciocolata cu lapte
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingerdiente pentru 8-10 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de coacere 15 minute
Timp de asteptare 5 ore
- Pentru aluat, se bat cele 2 galbenusuricu ptuina apa. Untul, faina, zaharul, cacaua si putina sare se amesteca pana se obtin firimituri. Se adauga ouale peste aluat, se amesteca si se framanta usor, apoi se aduna aluatul itr-o bila care se baga la frigider pentru 3 ore.
- Se scoate aluatul, se intinde si se transfera in tava de copt tapetata cu hartie de copt, se inteapa cu furculita si se coace 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Intre timp, pentru umplutura, se fierbe frisca, se adauga ciocolata si se lasa sa se topeaca, amestecand in afara focului. Se pune untul si se amesteca energic ca sa se topeasca si el.
- Se toarna compozitia in forma coapta, se niveleaza si se da la rece pentru 2 ore, Tarta se serveste rece asezonat cu fructe acrisoare pentru a contabalansa gustul foarte dulce.