- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu crema de albus trebuie sa o incercati pentru ca este foarte aromata si gustoasa,iar daca doriti puteti adauga in crema de albus cateva cubulete de ananas din compot.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 60 gr zahar pudra
- 3 oua
- zeama de lamaie
- 5 gr praf de copt
PENTRU CREMA DE ALBUS:
- 5 albusuri batute spuma
- gem de fructe
- 50 gr zahar pudra
- vanilie
Instructiuni de preparare
- Se amesteca untul, zaharul, ouale cu praful de copt, stins in zeama de lamaie. Se inglobeaza in faina si se framanta aluatul cu podul palmei. Se intinde aluatul, cu mana, pe o tava unsa cu unt, fara sa se ridice coca peste marginea formei. Se coace, la foc potrivit, timp de 30 de minute.
- Cand este bine racita, coca se acopera cu gem de fructe. Se bat albusurile spuma tare, dupa care se pun zaharul si vanilia. Se amesteca usor, se acopera gemul cu albusurile batute spuma, se pune tarta in cuptor si se mai lasa 5 minute, ia foc iute, ca sa se prinda albusurile.