Tarta cu rosii si coriandru

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu rosii si coriandru este o tarta aperitiv delicioasa, pe care o puteti servi si rece a doua zi la micul dejun.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 50ml lapte
    • 250 gr faina
    • 50 gr drojdie
    • 3 linguri ulei de masline
    • 50 apa minerala

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 rg urda dulce
    • 4 rosii
    • 100 gr parmezan
    • coriandru
    • 3 frunze de busuioc proaspat

     

Instructiuni de preparare

  1. Se cerne faina intr-un bol, se presara putina sare si se amesteca drojdia cu laptele acldut.
  2. Se lasa sa dospeasca maiaua aproximativ 15 minute si apoi se incorporeaza cu faina, apa minerala si uleiul de masline.
  3. Se framanta bine pana cand se dezlipeste aluatul de pe maini, se acopera cu un prosop curat, si se lasa sa creasca la temperatura camerei.
  4. Se intinde aluatul in forma de tarta unsa cu unt, se intinde peste el urda, se pune un strat de rosii feliate, coriandru macinat iar deasupra se presara parmezan ras.
  5. Tarta   se baga in cuptor si se coace pana cand se rumeneste frumos, apoi se scoate din cuptor, se lasa cateva minute, apoi se feliaza si se serveste decorata cu frunze de busuios proaspat.

Recomandari

Tarte