Tarta cu crema de migdale si fructe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu crema de migdale si fructe este o tarta delicioasa si aromata, perfecta in zilele cand doriti sa ii convingeti pe cei mici sa manace fructe.

Ingrediente

    • 250 gr aluat foitaj
    • 200 gr unt, la temperatura camerei
    • 170 gr zahar pudra
    • 150 gr migdale, macinate
    • 150 gr alune, macinate
    • 100 gr faina alba
    • 3 oua
    • 12 nectarine, taiate sferturi
    • 4 linguri gem de caise

Instructiuni de preparare

  1. Pentru a pregati crema, frecati untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati migdalele, alunele si faina si amestecati, apoi incorporati, pe rand, ouale si amestecati,  ca sa se omogenzeze, dupa care dati compozitia deoparte.
  2. Intindeti foitajul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, si dublati marginea cu o fasie de foitaj, pentru a obtine grosime dubla de foitaj. Cu un cutit ascutit, taiati foitajul in exces.
  3. Intindeti crema peste foietaj si asezati fructele cu partea taiata in sus. Dati la cuptor timp de 15 minute, la foc mare, apoi reduceti temperatura cuptorului si lasati tarta inca 35-40 de minute.
  4. Cand este gata, lasati tarta sa se raceasca si apoi ungeti-o cu gemul incalzit.

Recomandari

Tarte