Tarta cu crema de migdale si fructe este o tarta delicioasa si aromata, perfecta in zilele cand doriti sa ii convingeti pe cei mici sa manace fructe.
-
Pentru a pregati crema, frecati untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine cremos. Adaugati migdalele, alunele si faina si amestecati, apoi incorporati, pe rand, ouale si amestecati, ca sa se omogenzeze, dupa care dati compozitia deoparte.
-
Intindeti foitajul intr-o tava de tarta, unsa cu unt si tapetata cu faina, si dublati marginea cu o fasie de foitaj, pentru a obtine grosime dubla de foitaj. Cu un cutit ascutit, taiati foitajul in exces.
-
Intindeti crema peste foietaj si asezati fructele cu partea taiata in sus. Dati la cuptor timp de 15 minute, la foc mare, apoi reduceti temperatura cuptorului si lasati tarta inca 35-40 de minute.
-
Cand este gata, lasati tarta sa se raceasca si apoi ungeti-o cu gemul incalzit.