Tarta cu dovleac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu dovleac este un desert pe cat de simplu pe atat de gustos si de aromat. Servita rece, tarta poate fi insotita de o cupa de frisca sau de inghetata.

Ingrediente

    • 420 gr faina alba
    • putina sare fina
    • 225 gr unt
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    •  putina nucsoara
    • 50 gr miez de nuca
    • 3 linguri lapte proaspat
    • 4 linguri gris
    • 3 oua
    • 1 kg dovleac copt
    • 15  linguri zahar tos

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol incapator, se amesteca faina cu sarea, 2 linguri de zahar si untul rece taiat in cubulete. Se amesteca pana ce compozitia capata aspectul unor firimituri fine si apoi se adauga si oul si 2-3 linguri de lapte, astfel incat sa rezulte un aluat legat, nelipicios.
  2. Se pudreaza aluatul cu putin faina, se inveleste cu folie alimentara si se da la frigider pentru 15 minute.
  3. Intre timp se pregateste umplutura, amestecand dovleacul ras pe razatoarea mare cu 12 linguri de zahar, 4 linguri de gris, 2 oua, nuca tocata marunt, scortisoara si nucsoara.
  4. Se scoate aluatul din frigider, se pune deoparte un sfert din el, iar restul se intinde cu facaletul pe blatul pudrat cu faina, apoi se aseaza in tava unsa cu unt, astfel incat sa acopere bine fundul si peretii tavii.
  5. Se toarna deasupra compozitia  si se coace 25-30 de minute, la foc moderat, pana cand compozitia este bine legata.

Recomandari

Tarte