- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu ficatei de pui si ciuperci este o tarta aperitiv pe care o puteti servi atat la micul dejun cat si ca gustare sau chiar ca fel principal.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 1 ou
- 300 gr faina
- 3 linguri smantana
- 2 linguri apa rece
- 100 gr margarina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 300 gr ficatei de pui
- 1 ardei gras rosu
- 1 conserva ciuperci
- 100 gr cascaval ras
- 3 oua
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- piper macinat
- cimbru macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- Cerneti faina intr-un castron, apoi adaugati margarina taiata cubulete si sare si amestecati. Puneti oul batut,smantana si framantati pana obtineti un aluat potrivit de tare,nelipicios.Daca este nevoie adaugati 1-2 linguri apa rece, iar la final puneti aluatul intr-o folie de plastic si dati-l la rece pentru 30 de minute.
- Curatati ceapa si tocati-o marunt, apoi caliti-o in uleiul incins. Adaugati ciupercile scuse si clatite. Caliti cateva minute,apoi adaugati ardeiul gras taiat julien si ficateii taiati cubulete mai mici si lasati sa fiarba pana cand ficatii isi chimba culoarea, avand grija insa sa nu se prajeasca.
Opriti aragazul si lasati compozitia sa se raceasca, dupa care adaugati cu sare, piper, cimbru, ouale si cascavalul ras.
- Tapetatati tava de tarta cu unt si faina. Intindeti aluatul de tarta ceva mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.Intindeti-o in tava,intepati-o cu o furculita din loc in loc,apoi turnati umplutura. Acoperiti cu bucatile de aluat ce trec peste forma. Dati la cuptor pana este gata si se rumeneste frumos.