Tarta cu fructe- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu fructe este o tarta desert foarte aromata si usor de preparat, fiind in acelasi timp delicioasa.

Ingrediente

    • 3 oua
    • faina cat cuprinde
    • 15 linguri de ulei
    • 200 gr fructe fara samburi: visine/capsuni/caise
    • 15 linguri lapte
    • 1 plic praf de copt stins cu otet
    • 200 gr  zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se separa galbenusurile de albus si se mixeaza cu zaharul, uleiul si laptele fiert si racit,apoi  se adauga faina pana se obtine consistenta unei smantani mai groase. Se adauga praful de copt stins cu otet sau lamaie.
  2. Separat se bat albusurile spuma, pana se tine de tel si se incorporeaza in aluat din cat mai putine miscari ca sa nu se lase prea mult albusul.
  3. Se unge o tava mai mica (25/30 -35 cm)cu margarina si se tapeteaza cu faina. Se toarna compozitia iar deasupra se aseaza fructele intregi sau taiate felii la fructele mai mari si mai grele. Pentru ca fructele sa nu se lase la fundul tavii se trec prin faina.
  4. Se coace tarta 40 de minute, apoi  se incearca cu un bat de chibrit. Cand se raceste tarta se taie in diferite forme si se pudreaza cu zahar.

Recomandari

Tarte