Tarta cu gem de gutui

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu gem de gutui poate fi, cu siguranta, desetul preferat daca tineti post sau sunteti la regim.Gustul aromat al gutuilor va face sa preparati aceste desert chiar si in zilele de sarbatoare.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 500 gr faina
    • 100 ml apa rece
    • 200 gr margarina
    • 1 lingurita rasa cu sare
    • 2 linguri cu zahar

    PENTRU UMPLUTURA:

    • un borcan gem de gutui
    • 200 gr nuca macinata

Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea aluatului, se cerne faina intr-un caston incapator, si se face o gaura in mijloc. Se adauga sarea dizolvata in putina apa,margarina la temperatura camerei si zaharul. Se adauga restul de apa rece si se framanta repede,apana se obtine un aluat suplu(sa ia forma pe care i-o dai, dar sa nu-si revine).Se impacheteaza aluatul in folie de plastic si se baga in frigider pentru 2 ore.
  2. Se intinde o foaie din aluat, cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu fain. Surplusul de aluat se pastreaza pentru a face grilaj deasupra. Se inteapa aluatul cu furculita din loc in loc si se baga in cuptorul preincalzit pentru 15 minute.
  3. Pentru umplutura, se amesteca  gemul cu nuca macinata.Din aluatul ramas se intinde o foaie din care se taie fasii de 1 cm.
  4. Se scoate tarta din cuptor si se toarna in aluat umplutura. Se pun fasiile de aluat sub forma de grilaj si se baga tarta iar la cuptor pentru 20 de minute.
  5. Inainte de a fi servita ar fi ideal daca lasati sa se racoreasca pentru 30 de minute.

Recomandari

Tarte