- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu lamaie si bezea este o tarta dulce-acrisoara care poate fi servita fie calda fie rece ea avand arome mult mai puternice daca o tineti peste noapte in frigider.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 300 biscuiti cu ovaz
- 100 gr margarina
PENTRU CREMA:
- 200 gr branza mascarpone
- 200 gr margarina
- 250 gr zahar
- 8 galbenusuri
- 2 lamai
PENTRU BEZEA:
- 4 albusuri
- 200 gr zahar pudra
- 4 plicuri zahar vanilat
Instructiuni de preparare
- Se sfarama biscuitii intr-un castron peste care se adauga margarina si se incorporeaza bine. Compozitia obtinuta se pune intr-o foma de tarta, se preseaza si se uniformizeaza, apoi se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Pentru prepararea cremei se freaca galbenusurile cu zaharul, coaja rasa de la cele 2 lamai, margarina si se amesteca energic. Se pune compozitia la baie de abur, pana se ingroase putin,apoi se lasa sa se racoreasca.Se incorporeaza crema mascarpone si sucul de la lamai.
- Crema se toarna peste blatul de biscuiti si se pune deasupra albusurile batute spuma cu zaharul pudra si cel vanilat.
- Se baga tarta in cuptor pentru 20 de minute, pe gratarul de sus. Cand bezeaua se rumeneste putin, se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca putin inainte de a servi.