Tarta cu lamaie si bezea- varianta 4

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu lamaie si bezea este desertul perfect in zilele calde de vara, cand aveti nevoie de ceva hranitor si energizant in acelasi timp.

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 300 gr zahar tos alb
    • 1/2 lingurita sare
    • 300 ml apa
    • 100 gr amidon de porumb alimentar
    • 60 ml apa
    • 4 oua
    • 75 3  ml zeama de lamaie
    • 2 lingurite coaja rasa de lamaie
    • 3 linguri unt
    • 1/4 lingurita sare
    • 100 gr zahar alb

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul si intindeti-l putin cu sucitorul, cat sa se indrepte, apoi asezati-l in tava de copt unsa cu putin unt topit. Introduceti tava in cuptor 15-20 de minute, pana cand baza tartei este coapta si rumenita frumos.
  2. Intr-o cratita amestecati 300 gr de zahar cu 300 ml de apa si puneti pe foc cu flacara mare pana incepe sa fiarba. Intr-un castron mic amestecati amidonul de porumb cu 60 ml de apa pana obtineti o pasta moale, pe care adaugati-o treptat in cratita de pe foc. Omogenizati amestecul si dati focul mic, lasand sa fiarba pana amestecul se limpezeste si incepe sa se ingroasa, amestecand continuu. cand amestecul devine ca o smantana se ia vasul de pe foc si se lasa sa se raceasca.
  3. Separat, amestecati intr-un castron mic galbenusurile de ou cu zeama de lamaie si, adaugati-l treptat in amestcul de zahar, amestecand continuu. Puneti oala inapoi pe foc si aduceti compozitia la fierbere, amestecand constant. Luati cratita de pe aragaz si adaugati coaja rasa de lamaie si untul, amestecand energic pentru ca untul sa se topeasca si sa se incorporeze in amestec. Introduceti cratita in frigider si lasati sa se raceasca, dar numai pana cad este calduta.
  4. Intr-un castron mare bateti albusurile de ou cu putina sare, pana cand obtineti o spuma tare. Adaugati treptat zaharul, fara sa va opriti din mixat.
  5. Turnati crema calduta de la frigider in tava, peste crusta, apoi cu o lingura turnati bezeaua si introduceti tava iarasi la cuptor pentru 15 minute cat sa se rumeneasca bezeaua.
  6. Cand tarta este gata scoateti tava din cuptor si lasati sa se racoreasca 30 de minute, apoi transferati pe un gratar pana se raceste bine de tot si o puteti servi.

Recomandari

Tarte