- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu legume este o tarta aperitiv delicioasa, pe acre o puteti savura atat calda cat si rece. Daca doriti tarat se poate face si in forme mai mici, individuale, pentru un plus de efect.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 ou
- 1/2 plic praf de copt
- piper macinat
- 200 gr faina
- 150 gr iaurt natur
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 dovlecel
- 2 linguri ulei de masline
- 1 vanata
- 2 crengute de rozmarin
- 150 ml supa de legume
- piper macinat
- 25 gr unt pentru uns forma
Instructiuni de preparare
- Pentru aluat, se amesteca toate ingredientele, se framanta bine, apoi aluatul se lasa sa se odihneasca.
- Legumele se curata, se spala, apoi se taie rondele care se calesc in ulei incins. Se lasa 10 minute pentru ca feliile sa prinda o culoare frumoasa, apoi se reduce focul si se adauga supa. Se lasa sa fiarba pana se reduce zeama, apoi se lasa sa se racoreasca.
- Se intinde aluatul pe masa tapetata cu faina, iar forma de copt se unge cu unt. Se pun legumele calite in taa, iar deasupra se asaza aluatul drept capac. Se baga tarta in cuptorul incins pentru 30 de minute, apoi se lasa scoate si se lasa 5 minute sa se racoreasca inainte de a o felia si servi.