- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu marmelada de mere este un desert economic, rapid si foarte gustos. Este genul de desert pe care il puteti prepara chiar in momentul cand musafirii au venit la masa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT
- 500 gr faina
- 150 gr zahar
- 2 oua
- 1/2 plic praf de copt
- 150 gr unt
- sare
- 100 ml apa
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 kg marmelada de mere
- 3 mere dulci
- 3 linguri zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se pune faina pe o planseta si se amesteca cu praful de copt. Se bat ouale, se adauga zaharul, putina sare si apa si apoi se incorporeaza in faina. Se framanta repede pana se obtine un aluat omogen.
- Se lasa aluatul sa se odihneasca o ora, dupa care se intinde in foaie mare, cat tavade tarta, se fac deasupra dungi cu furculita si se presara cu zahar pudra. Se poate pasta o parte din aluat care se modeleaza in bucatele rasucite care apoi se pot pune peste tarta, inainte a se introduce la cuptor.
- Se umple tarta cu marmelada de mere, iar deasupra se pun felii de mere taiate subtiri. apoi tarta se introduce in cuptorul fierbinte, dupa care focul se reduce la mic.
- Cand tarta este coapta se lasa sa se raceasca, apoi se poate servi.