- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste tarte cu mazare si menta au o aroma racoritoare de vara si sunt nemaipomenite alaturi de o salata de cruditati.
Ingrediente
- 25 gr unt
- 230 gr mazare verde congelata
- 3 oua
- 130 gr branza ricotta
- piper negru macinat
- 500 gr aluat nisipos
- 4 fire de ceapa verde tocate marunt
- 130 gr cascaval ras
- 150 m smantana dulce
- 1 lingura menta proaspata tocata
USTENSILE
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35-40 minute
Timp de racire 30 minute
- Intindeti aluatul nisipos in foaie subtire si captusiti cu el 6 forme de tarta, apoi bagati formele la frigider pentru jumatate de ora.
- Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ceapa verde si caliti-o 2-3 minute, pana se inmoaie, fara insa sa se rumeneasca. Adaugati mazarea, caliti-o 1 minute, luati tigaia de pe foc si lasati-o deoparte. Dupa ce s-a racit, umpleti formele de tarta reci si acoperiti cu cascaval ras.
- Bateti ouale cu smantana si ricotta pana se omogenizeaza. Asezonati cu piper negru macinati si turnati in frome. Coaceti tartele 30-35 mnute sau pana cand se leaga umplutura, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.