Tarta cu mazare si menta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceste tarte cu mazare si menta au o aroma racoritoare de vara si sunt nemaipomenite alaturi de o salata de cruditati.

Ingrediente

    • 25  gr unt
    • 230 gr mazare verde congelata
    • 3 oua
    • 130 gr branza ricotta
    • piper negru macinat
    • 500 gr aluat nisipos
    • 4 fire de ceapa verde tocate marunt
    • 130 gr cascaval ras
    • 150 m smantana dulce
    • 1 lingura menta proaspata tocata

    USTENSILE

    • 6 forme de minitarte

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de coacere 35-40 minute
Timp de racire 30 minute

  1. Intindeti aluatul nisipos in foaie subtire si captusiti cu el 6 forme de tarta, apoi bagati formele la frigider pentru jumatate de ora.
  2. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ceapa verde si caliti-o 2-3 minute, pana se inmoaie, fara insa sa se rumeneasca. Adaugati mazarea, caliti-o 1 minute, luati tigaia de pe foc si lasati-o deoparte. Dupa ce s-a racit, umpleti formele de tarta reci si acoperiti cu cascaval ras.
  3. Bateti ouale cu smantana si ricotta pana se omogenizeaza. Asezonati cu piper negru macinati si turnati in frome. Coaceti tartele 30-35 mnute sau pana cand se leaga umplutura, apoi scoateti-le si lasati-le sa se raceasca.

Recomandari

Tarte