- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu mere si vin este o tarta aromata si gustoasa, foarte usor de preparat si pe gustul tuturor.
Ingrediente
- 270 gr faina alba
- 1 portocala
- 100 gr zahar brun
- 1 kg mere rosii
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 150 gr unt
- 400 ml vin rose demidulce
- 3 oua
- sare de mare
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un bol faina, o lingura de zahar si praful de copt. Se incorporeaza treptat untul rece, taiat cubulete, pana cand se obtine un aluat sub forma de firimituri.
- Separat, in alt bol se amesteca laptele cu galbenusurile.
- Se amesteca ingredientele ude cu cele uscate. Se framanta coca astfel obtinuta pentru un minut. Se modeleaza sub forma unei bile, se impacheteaza in folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
- Se decojesc merele, se scot samburii si se taie felii subtiri.
- Intr-o oala se amesteca restul de zahar cu vinul, scortisoara, feliile de mere, coaja de la portocala si putina sare. Se pune oala la foc mediu pana incepe sa fiarba. Se micsoreaza focul la minim si se lasa oala pe foc pana cand amestecul incepe sa se ingroase (aprox. 25 de minute).
- Se scoate coca din frigider si se intinde intr-o foaie subtire. Se pune in tava, tragand marginile in exterior. Se pune umplutura in tava si se trag marginile deasupra. Cu ajutorul unei pensule de bucatarie se presara albusul unui ou peste marginile tartei si se presara putin zahar brun.
- Se coace 25-30 de minute, pana cand coca e aurie, apoi se scoate tava din cuptor si se lasa tarta sa se raceasca.