- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pentru momentele cand doriti un desert special va oferim o varianta delicioasa pentru tarta cu mere. Datorita dulcetii aroma va fi mult mai intenta si tarta mult mai gustoasa.
Ingrediente
- 190 gr unt
- 2 galbenusuri
- 90 gr zahar pudra
- 280 gr faina
- 1 varf de cutit de sare
- 1 kg de mere acrisoare
- 50 gr zahar
- scorisoara macinata
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 200 ml suc de mere
- unt pentru tava
- faina pentru preparare
- 2 linguri de dulceata de caise
- 300 gr de iaurt de fructe mere ?i pere
Instructiuni de preparare
- Untul rece se taie cuburi si se framanta cu galbenusul, zaharul pudra, faina si sarea. Aluatul astfel obtinut se pune la rece timp de 2 ore. Intre timp se curata merele si se scoate cotorul.
- Merele curatate se pun la fiert cu zaharul, 1 lingurita de scortisoara, zahar vanilat si 150 ml de suc de mere si se lasa sa fiarb 15 minute, pana se inmoaie, apoi se lasa apoi la racit.
- Tava, unsa in prealabil, se captuseste cu 2/3 din aluat, se formeaza o margine de 3 cm, se umple cu compozitia de mere si se niveleaza. Restul de aluat se intinde pe faina, intr-un strat de 3 mm, se taie in fasii de cate 2 cm si se aseaza peste tarta, sub form? de grilaj, apasandu-se bine pe margine.
- Tarta se coace in cuptorul preincalzit, timp de 35 - 40 de minute, pana devine crocanta.
- Dulceata de caise se incalzeste putin amestecand continuu. Cu amestecul astfel obtinut se unge, cu ajutorul unei pensule, prajitura calduta si apoi se lasa la racit.
- Iaurtul si restul de suc de mere se amesteca pana se omogenizeaza, se potriveste gustul cu niste scortisoar? si se serveste ca sos langa prajitura.