- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu miere iaurt si fructe este o tarta delicioasa, aromata care cu siguranta va va cuceri si pe dvs. Aroma intensa de miere a acestei tarte o face de neuitat.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 1 ou
- 250 gr faina
- 2 linguri zahar
- 150 gr unt
PENTRU UMPLUTURA;
- 200 gr iaurt
- 2 oua
- 170 gr miere de albine
- 120 gr stafide
- 200 gr piure de fructe proaspete (mere, pere, caise sau piersici)
- 1/2 lingurita nucsoara rasa
- 1/2 lingurita scortisoara pulbere
PENTRU DECOR:
- 10 gr zahar pudra vanilat
Instructiuni de preparare
- Amesteca faina, untul, oul si zaharul si framanta repede un aluat neted si omogen. Pune aluatul intr-o folie de plastic si baga-l in frigider pentru cel putin 30 de minute.
- Bate galbenusurile cu mixerul, adauga iaurtul, piureul de fructe, mierea de albine, scortisoara, nucsoara si stafidele inmuiate si stoarse bine. Bate albusurile spuma si incorporeaza-le in compozitie, amestecand usor de jos in sus.
- Imbraca o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, cu jumatate din aluat, apoi toarna umplutura. Intinde din aluatul ramas o foaie rotunda cu care acoperi umplutura, lipind bine marginile.
- Coace tarta 50 de minute in cuptorul incins, apoi las-o sa sa se raceasca. Cand tarta este rece de pudreaza cu zahar pudra vanilat si poate fi feliata si servita.