- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O tarta dulce si rapida incanta pe oricine.Este consistenta iar nuca face din ea un desert spectaculos chiar daca ingredientele sunt comune-chiar banale as spune.
Ingrediente
- 400 gr faina
- 2 linguri cacao
- 2oo ml apa minerala
- 1 lingura margarina
- 1 lingura bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite zeama de lamaie
- 200 gr nuca macinata
- 100 gr nuca maruntita (pentru decor)
- 3 lingurite dulceata de visine
- scortisoara
Instructiuni de preparare
- Intr-un castron se amesteca jumatate din cantitatea de nuca macinata cu cacaua, dulceata de visine si putina scortisoara. Se adauga faina in ploaie, apoi se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie. Se amesteca totul bine, iar la final, se adauga apa minerala si restul de nuci macinate.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tarta unsa cu putina margarina, si tapetata cu faina, apoi se baga in cuptorul preincalzit. Tarta se coace 20-25 de minute, la foc moderat.
- Cu 10 minute inainte de a opri cuptorul se prasara nuca maruntita si se baga in cuptor pentru restul de 10 minute.
- Tarta cand se scoate din cuptor se lasa 15 minute sa se racoreasca, abia apoi se portioneaza si poate fi servita.