- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de cirese trebuie sa o incercati cand este timpul cireselor, mai ales pentru ca tarta este foarte gustoasa.
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 350 gr faina
- 2 linguri zahar
- 200 gr margarina
- 2 lingurite otet diluat
- 1 ou
- 50 ml apa
- 1 varf cutit de sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 100 gr branza dulce
- 30 gr zahar
- 200 gr frisca
- 300 gr cirese
- 2 plicuri zahar vanilat
PENTRU GLAZURA:
- 1 lingura faina
- 200 ml zeama de cirese proaspete
- 1 lingura zahar
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 16 portii
- Amesteci ingredientele pentru aluat si framanti putin. invelesti aluatul in foile si il dai la rece pentru 2 ore. Intinzi aluatul in foaie rotunda, apoi tapetezi cu aluat o forma pentru tarte, cu diametrul de 28 cm, pe care ai uns-o, in prealabil. intepi aluatul de pe baza si coci la foc mediu, 15-20 de minute.
- Pentru umplutura, speli fructele, le cureti si le lasi sa se scurga. Mixezi branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporezi frisca.
- Pentru glazura, amesteci faina cu siropul de cirese si zaharul, dupa care le pui pe foc pentru cateva clocote.
- Intinzi crema peste aluatul rece, iar deasupra asezi ciresele si le acoperi cu glazura. Introduci tarta in frigider pana a doua zi, cand se inmoaie si e mai usor de portionat.