Tarta de cirese

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de cirese trebuie sa o incercati cand este timpul cireselor, mai ales pentru ca tarta este foarte gustoasa.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr faina
    • 2 linguri zahar
    • 200 gr margarina
    • 2 lingurite otet diluat
    • 1 ou
    • 50 ml apa
    • 1 varf cutit de sare

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 100 gr branza dulce
    • 30 gr zahar
    • 200 gr frisca
    • 300 gr cirese
    • 2 plicuri zahar vanilat

    PENTRU GLAZURA:

    • 1 lingura faina
    • 200 ml zeama de cirese proaspete
    • 1 lingura zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 16 portii

  1. Amesteci ingredientele pentru aluat si framanti putin. invelesti aluatul in foile si il dai la rece pentru 2 ore. Intinzi  aluatul in foaie rotunda, apoi tapetezi cu aluat o forma pentru tarte, cu diametrul de 28 cm, pe care ai uns-o, in prealabil. intepi aluatul de pe baza si coci la foc mediu, 15-20 de minute.
  2. Pentru umplutura, speli fructele, le cureti si le lasi sa se scurga. Mixezi branza cu zaharul si zaharul vanilat, apoi incorporezi frisca.
  3. Pentru glazura, amesteci faina cu siropul de cirese si zaharul, dupa care le pui pe foc pentru cateva clocote.
  4. Intinzi crema peste aluatul rece, iar deasupra asezi ciresele si le acoperi cu glazura. Introduci tarta in frigider pana a doua zi, cand se inmoaie si e mai usor de portionat.

Recomandari

Tarte