- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu fructe este o tarta plina de vitamine, perfecta pentru un mic dejun energizant.
Ingrediente
- 250 gr faina
- 200 gr unt
- apa calda
- 1/4 lingurita cu sare
- 200 ml apa
- 500 gr fructe de sezon
- 200 gr zahar
- 1 lingura cu rom
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Faci un aluat frantuzesc din faina framantata cu apa si sare, peste care intinzi untul inmuiat. Impaturesti, lasi la rece jumatate de ora, intinzi cu sucitorul, impaturesti iar si lasi la rece.
- Dupa ce ai lucrat de 4 ori aluatul il intinzi in foaie subtire, tai rotunduri cu paharul, imbraci formele de tarte, coci la foc potrivit jumatate de ora, le racesti si umpli cu fructe de sezon care s-au macerat cu zahar si rom.
- Inainte de a umple tartele cu fructe e bine sa scoti aluatul din forme, ca sa nu compromiti tarta.