Tarta cu nuci pecan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu nuci pecan este o tarta traditionala americana care se serveste la sfarsitul merei de Ziua Recunostintei. Este o combinatie minunata de aluat crocant, umplutura de caramel cu nuci, iar smantana fermentata sunt perfecte.

Ingrediente

    • 4 oua
    • 300 ml melasa semirafinata sau miere de albine
    • cateva picaturi de esenta de vanilie
    • 230 gr aluat nisipos dulce
    • 180 gr zahar tos
    • sar
    • 230 gr nuci pecan
    • smantana fermenatat sau caimac pentru servire:

    USTENSILE:

    • hartie de copt
    • forma de tarta
    • boabe de fasole sau bile pentru copt orb

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 65 minute

  1. Intindeti aluatul dulce in foaie subtire si captusiti cu el o forma de tarta. Captusiti forma cu hartie de  copt, umpleti-o cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb si coaceti 15-20 de minute. Scoateti fasolea sau bilele din forma impreuna cu hartia de copt si lasati sa se raceasca.
  2. Bateti ouale cu mixerul intr-un castron, adaugati zaharul si melasa sau mierea de albine, putna sare si esenta de  vanilie. Adauagti nucile pecan, apoi turnati amestecul in forma si coaceti 10 minute la temepratura mare.
  3. Reduceti focul dupa cele 10 minute si mai coaceri 35 de minute, pana se leaga ( daca aluatul incepe sa se arda spre sfarsitul coacerii, acopriti forma cu folie de aluminiu).
  4. Lasati tarta sa se raceasca si sa se  intareasca putin inainte de a o servi cu smantana fermentata sau caimac.

Recomandari

Tarte