- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu nuci pecan este o tarta traditionala americana care se serveste la sfarsitul merei de Ziua Recunostintei. Este o combinatie minunata de aluat crocant, umplutura de caramel cu nuci, iar smantana fermentata sunt perfecte.
Ingrediente
- 4 oua
- 300 ml melasa semirafinata sau miere de albine
- cateva picaturi de esenta de vanilie
- 230 gr aluat nisipos dulce
- 180 gr zahar tos
- sar
- 230 gr nuci pecan
- smantana fermenatat sau caimac pentru servire:
USTENSILE:
- hartie de copt
- forma de tarta
- boabe de fasole sau bile pentru copt orb
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 35 minute
Timp de coacere 65 minute
- Intindeti aluatul dulce in foaie subtire si captusiti cu el o forma de tarta. Captusiti forma cu hartie de copt, umpleti-o cu boabe de fasole sau bile pentru copt orb si coaceti 15-20 de minute. Scoateti fasolea sau bilele din forma impreuna cu hartia de copt si lasati sa se raceasca.
- Bateti ouale cu mixerul intr-un castron, adaugati zaharul si melasa sau mierea de albine, putna sare si esenta de vanilie. Adauagti nucile pecan, apoi turnati amestecul in forma si coaceti 10 minute la temepratura mare.
- Reduceti focul dupa cele 10 minute si mai coaceri 35 de minute, pana se leaga ( daca aluatul incepe sa se arda spre sfarsitul coacerii, acopriti forma cu folie de aluminiu).
- Lasati tarta sa se raceasca si sa se intareasca putin inainte de a o servi cu smantana fermentata sau caimac.