- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ce poate fi mai delicios toamna decat o tarta aromata cu pere.Ceea ce este foarte senzational la aceste desert , este ca nu are zahar adaugat, in afara de cel vanilat,dulceata fiind oferita de perele aromate.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 1/2 plic praf de copt
- 100 gr margarina
- 200 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 5-6 pere
- 2 plicuri zahar vanilat
- 300 gr smantana
- 3 oua
- 200 gr branza proaspata de vaci
Instructiuni de preparare
- Pentru prepararea aluatului, se amesteca intr-un castron faina cu cinci linguri de apa. Se adauga margarina, praful de copt si putina sare, apoi se framanta un aluat potrivit de tare si de elastic. Se impacheteaza in folie de plastic si se baga in frigider pentru 30 de minute.
- Din aluat de intinde o foaie cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Din loc in loc se inteapa aluatul cu furculita si se baga in cuptorul preincalzit pentru 10 minute la foc potrivit.
- Intre timp, se prepara umplutura. Se amesteca galbenusurile cu zaharul vanilat,se adauga branza proaspata de vaci, smantana si albusurile batute spuma. Compozitia obtinute se toarna peste blatul copt si racit.
- Din loc in loc se pun felii de para curatate de samburi si de coaja, si se baga in cuptorul preincalzit. Se coace 40 de minute la foc moderat.
- Tarta se scoate din cuptor si se lasa 15 minute sa se racoreasca inainte de a putea fi servita.