- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta cu visine este o tarta desert delicioasa, aromata si care necesita putine ingrediente.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 100 ml apa
- 1/2 lingurita drojdie uscata
- 100 ml ulei
- 350 gr faina
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 1 borcan mare compot de visine fara samburi
- 1 plic zahar vanilat
- 2 linguri zahar
- 1 lingura gelatina
Instructiuni de preparare
- Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se framanta o coca consistenta, care se lasa la crescut timp de o ora in loc calduros.
- Se intinde 3/4 din aluat in foaie si se asaza intr-o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina, acoperind peretii formei. Se lucreaza usor, deoarece aluatul este foarte fraged si se rupe usor. Se introduce forma in cuptorul incins pentru 25 de minute. cand este gata, se lasa sa se raceasca, se scoate blatul din forma si se asaza pe un platou. Aluatul ramas se intinde in foaie si din el se decupeaza forme care se scoc separat, intr-o tava unsa cu ulei.
- Separat, se scurg visinele din compot. Se amesteca zeama cu zaharul, zaharul vanilat si cu gelatina inmuiata. Se fierb 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca.
- Se toarna amestecul in tarta, se pun deasupra formele si visinele din compot, apoi tarta se baga la frigider pana cand se intareste amestecul de compot.