Tarta cu visine- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu visine este desertul suprem vara, cand este sezonul visinelor. Aceasta tarta daca o serviti rece, veti surprinde aroma acrisoara a visinelor si racoritoare in acelasi timp!

Ingrediente

    • aluat foitaj
    • 4 linguri faina de tapioca
    • 1/8 lingurita sare
    • 200 gr zahar tos alb
    • 800 gr visine fara samburi
    • 1/4 lingurita esenta de migdale
    • 1/2 lingurita esenta de vanilie
    • 50 gr unt

Instructiuni de preparare

  1. Desfaceti foitajul si intindeti-l putin cu sucitorul ca sa se niveleze. Asezati-l in tava de copt imbracand si marginile, apoi bagati tava la frigider pana cand este gata umplutura. Puteti decupa din foitaj si crusta de deasupra, bagand-o si pe ea la frigider pana in momentul folosirii.
  2. Intr-un castron amestecati faina de tapioca cu zaharul, sarea, esenta de vanilie si de migdale, apoi asezati visinele. Agitati castronul ca sa se pudreze toate fructele, apoi lasati-l deoparte un sfert de ora.
  3. Turnati amestecul de fructe pentru aluat, puneti untul taiat cubulete si acoperiti cu crusta, apasand marginile ca sa se sigileze. Cu un cutit faceti mici taieturi in crusta ca sa se evapore aburii in timpul coacerii, apoi bagati tava in cuptor pentru 50 de minute, pana se rumeneste.
  4. Cand tarta este gata se scoate din cuptor si se lasa in tava pana se raceste bine de tot, de preferat peste noapte.

Recomandari

Tarte