Tarta cu visine- varianta 5

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta cu visine este o tarta racoritoare de vara, energizanta,aromata si foarte usor de preparat...trebuie numai sa urmati pasii din reteta.

Ingrediente

    • 400 gr aluat fraged dulce
    • 150 gr migdale macinate
    • 150 gr zahar tos
    • 1 ou
    • 1 galbenus de ou
    • 150 gr unt, topit
    • 25 ml lichior de visine sau visinata
    • 800 gr visine fara samburi
    • 3 linguri gem de visine
    • 5 linguri zahar pudra
    • 2 linguri apa

Instructiuni de preparare

  1. Pe o planseta presarata cu faina intindeti aluatul in foaie subtire de 5 mm, apoi tapetati cu ea tava de tarta, acoperind integral baza si marginile. Introduceti tava la congelator pentru 15  minute, apoi scoateti-o si intepati din loc in loc cu o furculita. Acoperiti baza cu o hartie de copt si asezati uniform bile pentru copt orb. Bagati apoi tava in cuptorul incins,  pentru 15-20 de minute, apoi indepartati bilele si hartia de copt si mai coaceti inca 15 minute.
  2. Intre timp, preparati umplutura, amestecand cu un mixer zaharul, migdalele, untul, oul si galbenusul, paa cand obtineti o pasta. adaugati  alcoolul, amestecati bine si bagati crema la frigider pana in momentul folosirii.
  3. Cand baza este coapta lasati-o sa se racoreasca 5-10 minute, apoi turnati crema de la frigider, nivelati cu lama unui cutit umezit cu apa si mai coaceti tarta inca 25 de minute, pana cand se rumeneste si devine crocanta.
  4. In momentul cand scoateti tarta din cuptor, asezati uniform visinele si lasati-o sa se racoreasca.
  5. Amestecati zaharul pudra cu apa pana cand obtineti o pasta, adaugati gemul de visine si cu amestecul obtinut glazurati tarta.
  6. Lasati tarta sa se raceasca, apoi pudrati-o cu zahar si bagati la frigider pentru cel putin o ora, de preferat pana a doua zi.

    Incinge cuptorul la semnul 5/180° C. Intinde aluatul intr-o foaie sub?ire, pe suprafa?a tapetat? cu f?in?. Tapeteaz? forma de tart? cu marginile ondulate cu hartie de copt ?i a?az? aluatul in form?.

    D? la congelator 15 minute. In?eap? aluatul cu furculi?a din loc in loc ?i acoper? cu folie ?i boabe de fasole uscat?. D? la cuptor 15-20 minute, pan? cand se int?re?te. Indep?rteaz? folia ?i boabele de fasole ?i d? din nou la cuptor 15 minute, pan? cand se rumene?te.

    2 Intre timp, prepar? umplutura. Intr-un bol combin? cu telul electric zah?rul, migdalele, untul, oul ?i g?lbenu?ul pentru a ob?ine o past?. Adaug? alcoolul ?i d? la rece pan? in momentul folosirii.

    3 Intinde crema pe tart? ?i niveleaz? suprafa?a. D? la cuptor 25 minute, pan? cand se rumene?te ?i devine crocant?. In momentul cand sco?i tarta din cuptor pune deasupra fructele.

    Combin? gemul cu pu?in? ap? cald? ?i unge vi?inele pentru glazur?. Las? s? se r?ceasc? ?i apoi strope?te cu zah?rul pudr?.

    Serve?te cu fri?c? b?tut? sau ca atare.

    - See more at: http://www.avantaje.ro/articol/tarta-cu-visine#sthash.tGbIyBPe.dpuf

Recomandari

Tarte