Tarta de castane si ciocolata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de castane si ciocolata are o aroma fina si delicata pe care cu siguranta o veti indragi.Este totodata un desert exotic prin aroma delicata a castanelor.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr faina
    • 150 gr zahar
    • 80 gr unt
    • 1 ou
    • 1 plic zahar vanilat

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 300 ml lapte
    • 800 gr castane
    • 4 linguri mascarpone
    • 100 gr zahar
    • 250 gr ciocolata de menaj


Instructiuni de preparare

  1. Pune castanele la fiert in apa clocotita, scurge-le, curata-le de coaja, apoi paseaza-le cu un blender. Pune piureul obtinut intr-o cratita impreuna cu laptele si zaharul si fierbe-le 10 minute.
  2. Fara sa iei vasul de pe foc, adauga ciocolata rupta bucati si fierbe inca 10 minute pana cand compozitia se ingroasa. Adauga  branza mascarpone, amesteca si, dupa cateva momente ia vasul de pe foc si lasa crema sa se raceasca.
  3. Aranjeaza faina in forma de fantana, pune in mijloc oul, untul, zaharul, zaharul vanilat si framanta. Daca aluatul rezultat nu este suficient de elastic, adauga-i putina apa calduta si framanta din nou.
  4. Imparte aluatul in doua. Cu o parte imbraca fundul unei forme rotunde, ridicand aluatul si pe peretii formei. Umple cu crema de castane. Din aluatul ramas, intinde o foaie si acopera cu ea umplutura, lipind bine marginile, prin unirea celor doua foi.
  5. Inteapa cu furculita foaia de deasupra pentru a-i permite aburului sa iasa.
  6. Coace tarta circa 45 de minute (pana cand marginile devin aurii) in cuptorul incins, apoi lasa tarta sa se raceasca inainte de a servi.

Recomandari

Tarte