Tarta de mere rasturnata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta de mere rasturnata o puteti servi chiar si la mesele in familie de la sfarsitul saptamanii.

Ingrediente

    • 8 mere mari
    • 100 gr unt
    • 100 gr zahar
    • foi de placinta
    • 1 lamaie
    • smantana

Instructiuni de preparare

  1. Se curata merele de coaja si samburi, se taie in sferturi si se stropesc cu suc de lamaie. Intr-o forma rotunda, se topeste untul, se adauga zaharul in ploaie si se lasa pe foc aproximativ 5 minute, amestecand continuu, pana se obtine un caramel limpede. Sferturile de mar se taie
    in doua si se asaza peste caramel, cu partea bombata in jos, acoperind complet fundul formei.
  2. Peste mere se intinde foaia de placinta, se inteapa cu furculita, se decupeaza pe marginea formei si se indeasa pe margini, pe langa mere. Se da tava la cuptor 30 de minute, apoi se rastoarna pe un platou, cu foitajul in jos. Se serveste calda sau rece, cu smantana deasupra.

Recomandari

Tarte