- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta de nuci este un desert aromat foarte gustos, care va va aduce aminte, cu siguranta, de dulciurile copilariei!
Ingrediente
- 150 gr faina
- 100 gr unt
- 1 lingura smantana
- 1 ou
- 1 lingura zahar pudra
- sare
PENTRU UMPLUTURA:
- 150 gr nuci
- 100 gr miere
- 100 ml frisca lichida
- 150 gr unt
- 100 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Amesteca toate ingredientele pentru aluat, framanta-l apoi da la rece cam o ora.
- Da nucile la cuptor 15 minute, apoi faramiteza miejii, pastrand o mana de mieji intregi.
- Intinde aluatul cam de 1 deget grosime, unge o forma de tarta cu ulei si asaza-l in ea.
- Intr-o cratita incinsa, pune zaharul,lasa-l sa se caramelizeze putin, apoi adauga untul, frisca si mierea. Amesteca in crema nucile faramate si apoi toarna totul peste tarta. Orneaza cu miejii intregi si baga tava la cuptor, la foc mediu timp de 30-40 de minute.
- Cand este gata, las-o sa se racoreasca, apoi serveste-o cu frisca batuta.