- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
O tarta infoiata pentru un pranz delicios si satios in familie.Acesta tarta are un gust foarte special datorita branzei gogonzola, aceasta avand o textura fina, si un gust mai aparte.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 20 gr drojdie
- 80 gr unt
- 100 gr branza proaspata de vaci
- 100 gr branza gorgonzola
- 2 oua
- 100 gr smantana
- 150 gr bacon
- 2-3 rosii
- patrunjel verde
- sare
- piper
Instructiuni de preparare
- Se framanta faina cu drojdia dizolvata in putina apa calduta, se adauga 2 linguri cu unt si putina sare. Se amesteca bine toate ingredientele, pana se obtine un aluat neted si elastic. Se acopera aluatul cu un prosop si se lasa in loc cald, sa creasca timp de 30 de miute.
- Separat, se amesteca baconul taiat fasii, braza prospata scursa, beanza gorgonzola, smantana,restul de unt si se incorporeaza ouale batute ca pentru omleta, in care s-a pus putina sare si piper. Se amesteca foarte bine torul.
- Se intinde aluatul in foaie subtire cu care se imbraca o forma de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se toarna compozitia preparata, si din loc in loc se pun frunze de patrunjel verde si rosiile taiate felii.
- Se coace tarta in cuptorul preincalzit, la foc moderat, timp de 30-35 de minute.cand se scoate din cuptor, se lasa 10 minute sa se racoreasca, inainte de a fi servita.