Tarta rustica cu dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tarta rustica cu dovlecei poate fi servita, calda sau rece, la un picnic. Este delicioasa, rapida si econimica asa ca va invit sa o incercati daca va plac tartele si, bineinteles, dovleceii.

Ingrediente

    • 125 gr parmezan ras
    • 50 gr ulei
    • 425 gr dovlecei
    • 4 oua mari
    • 150 ml lapte
    • 150 gr faina
    • 1/2 plic praf copt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime.
  2. Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
  3. Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul  caldut, amestecam bine, adaugam parmezanul ras  si laptele si amestecam din nou. Amestecamfaina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
  4. Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
  5. Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
  6. Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina.
  7. Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute. O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
  8. O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim. Pofta buna!

Recomandari

Tarte