- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarta rustica cu dovlecei poate fi servita, calda sau rece, la un picnic. Este delicioasa, rapida si econimica asa ca va invit sa o incercati daca va plac tartele si, bineinteles, dovleceii.
Ingrediente
- 125 gr parmezan ras
- 50 gr ulei
- 425 gr dovlecei
- 4 oua mari
- 150 ml lapte
- 150 gr faina
- 1/2 plic praf copt
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
- Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii taiem in rondele subtiri aproximativ de aceiasi grosime.
- Separam galbenusurile de albusuri. Mixam galbenusurile cu putina sare pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul. Separat, mixam foarte bine albusurile cu un varf de cutit de sare.
- Adaugam galbenusurilor mixate, uleiul caldut, amestecam bine, adaugam parmezanul ras si laptele si amestecam din nou. Amestecamfaina cu praful de copt si o cernem direct peste amestecul de galbenusuri. Daca aluatul este prea dens, mai adaugam 2-3 linguri de lapte.
- Daca ouale folosite de dumneavostra sunt mari, nu mai este nevoie de lapte suplimentar dar daca sunt mai micute, mai adaugam aceste 2-3 linguri ca sa fluidizam putin aluatul .
- Adaugam la sfarsit feliile de dovlecel, sare si piper si albusurile mixate spuma si amestecate cu grija in aluatul de galbenus.
- Punem aluatul intr-o forma tapetata cu unt si faina.
- Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 30-40 minute. O intepam cu o scobitoare dupa 30 minute si daca scobitoarea iese umeda, o mai lasam 10 minute la cuptor.
- O lasam sa se raceasca, dupa care o scoatem din forma, o taiem si o servim. Pofta buna!