- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tarte cu spuma de ciocolata este un desert rafinat si gustos, perfect in orice ocazie....
Ingrediente
PENTRU ALUAT:
- 15 gr cacao
- 130 gr unt
- 25 gr faina de migdale
- 195 gr faina
- un pliculet zahar vanilinat
- un ou
- 85 gr zahar pudra
PENTRU SPUMA:
- 200 gr ciocolata neagra
- 20 gr unt
- 5 oua (4 galbenusuri si 5 albusuri)
- 100 gr zahar pudra
PENTRU SERVIT:
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 portii
Timp de preparare 30 minute+2 ore ateptare+15 minute coacere+3 ore refrigerare
- Pentru aluat, se mixeaza zaharul cu faina de migdale, untul si zaharul vanilinat. Se adauga oul batut, cacaua si faina. Se amesteca bine si apoi se scoate aluatul care se framanta un pic la mana, se aduna intr-o bila si se da la rece pentru doua ore, in folie alimentara.
- Apoi, se intinde aluatul si se transfera in formele de tarta unse cu un pic de unt. Se inteapa cu furculita si se dau la cuptor pentru 15 minute. Apoi, se lasa sa se raceasca in forme.
- Pentru spuma de ciocolata, galbenusurile se freaca cu zaharul pana ce amestecul se albeste. Apoi, ciocolata se topeste si, odata devenita lichida, se trage de pe foc si se amesteca cu untul.
- Se adauga amestecul alb de galbenusuri si apoi se adauga si albusurile batute spuma. Se pune spuma intr-un pos, se umplu tartele si se dau la rece pentru 3 ore.
- Se servesc cu aschii de ciocolata pusa la congelator si trecuta apoi rapid prin razatoarea cu ochiuri mari sau taiate cu un cutit bine ascutit.