- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta tipsie cu fructe de padure, este de fapt o tarta care nu are in compozitie faina, dar este la fel de gustoasa si de delicioasa.Tipsia se poate prepara si alfel de fructe cum ar fi:pere. piersici, mandarine...
Ingrediente
- 350 gr zmeura si afine
- 35 gr pesmet
- 140 gr zahar
- 140 gr nuci
- 4 galbenusuri
- 3 albusuri
- 4 plicuri zahar vanilat
- 1 lingura rom(coniac)
- 1 plic gelatina
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se topeste intr-o tigaie o lingura cu zahar si adauga nucile curatate si taiate marunt. Lasa pana se caramelizeaza si apoi da-le la rece. Cand nucile s-au racit piseaza-le marunt cu o sticla.
- Se freaca zaharul ramas cu galbenusurile si zaharul vanilat si se amesteca continuu pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile caramelizate pisate, albusurile batute spuma, romul si pesmetul fin. Se amesteca compozitia delicat, cu miscari lente de jos in sus.
- Se pune compozitia obtinuta intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina si se baga in cuptor la foc potrivit.
- Cand compozitia devne rumena, se unge tipsia cu gelatina topita si racita, se ormeaza cu zmeura si afine si se da la rece pana cand se intareste complet. Cand se raceste se pudreaza cu zahar pudra.