- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Linzer tort este un tort aromat, rapid si foarte indragit de toata lumea si la care puteti oricand sa schimbati aroma prin schimbarea tipului de gem.
Ingrediente
- 200 gr unt
- 5 oua
- 200 gr zahar
- 200 gr nuca sau migdale macinate
- 250 gr faina
- sare
- coaja de lamaie
- 1 borcan cu marmelada de caise sau prune
- visine din dulceata
- zahar vanilinat
- zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Tii untul la temperatura camerei 3-4 ore pus intr-o cratita. Freci incet cu o lingura de lemn, pui zaharul in cantitati mici continuand operatia, adaugi cate 1 lingura de faina si omogenizezi. Amestecul arata ca o crema in care pui sare, ouale pe rand si incorporezi omogen.
- Cand faina s-a terminat rastorni nuca si framanti aluatul cu mana. Pui coaja de lamaie odata cu nuca, sau, in lipsa ei, 1 pachet de zahar vanilinat.
- Lasi aluatul o ora in congelator, apoi imparti in doua, intinzi in foi rotunde sau patrate, coci in tava neunsa si le scoti pe farfurii potrivite.
- Asezi o foaie la baza platoului, ungi cu marmelada de caise sau de prune, acoperi cu cealalta foaie, pudrezi cu zahar farin si decorezi cu fructe din dulceata. Servesti rece, taiat patrate mici.