Tort Buturuga

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul Buturuga foarte popular si poate fi pregatit pentru orice ocazie sau, pur si simplu, pentru ca este foarte gustos. Reteta are, spre deosebire de original, o umplutura pe care copiii o vor adora.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 3 linguri zahar pudra
    • 3 linguri apa
    • 2 linguri zahar tos
    • 3 oua
    • 3 linguri faina
    • ulei pentru uns tava
    • hartie pentru copt

    PENTRU CREMA:

    • 200 gr zahar
    • 3 linguri cacao
    • 200 gr unt
    • 2 galbenusuri
    • esenta de rom

    PENTRU DECOR:

    • cateva picaturi de colcorant alimentar verde
    • 100 gr nuca de cocos verde
    • crema de unt pastrata



Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului, separi albusurile si le bati bine cu zaharul pudra. Adaugi galbenusurile pe rand, torni apa si presari faina in ploaie, amestecand continuu. Torni compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si o coci la foc potrivit. Cand blatul este gata il rastorni pe un prosop umed, presarat cu zahar tos si indepartezi hartia lipita de el. Rulezi strans blatul cu prosopul si il lasi sa se raceasca.
  2. Pentru crema, freci untul  moale, la temperatura camerei cu zaharul, pana se topeste si adaugi pe rand galbenusurile. Scoti intr-un vas 2-3 linguri de crema pentru ornat, iar in restul cremei adaugi cacaua, putina esenta de rom, amestecand continuu.
  3. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul, apoi lasi sa se racoreasca si adaugi esenta.
  4. Cand blatul si siropul sunt reci este momentul asamblarii tortului. Desfaci blatul racit, il acoperi cu 3/4 din crema de cacao, apoi il rulezi la loc si il asezi pe un platou. Dintr-un capat tai o bucatica si o fixezi pe rulada mare. O vei orna ca pe un ciot de creanga taiata.
  5. Cu restul de crema de cacao acoperi suprafata tortului sub forma de scoarta de copac, folosind un sprit sau un cornet de hartie cu taietura larga si desenezi pe taietura ruladei cercurile care arata varsta copacului.
  6. Pentru a realiza iarba si frunzele care acopera buturuga, ai nevoie de 2 cornete de hartie pergament. Tai la varf putin unul dintre cornete, in taietura dreapta, il umpli cu 1/3 din crema verde si desenezi pe buturuga iarba si vrejuri subtiri. Al doilea cornet il tai mai adanc, in forma de V, cu cele doua taieturi egale si varful in afara, apoi il umpli cu crema si desenezi cu el frunzulitele

Recomandari

Torturi