Tort Cuib

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand doriti un desert delicios, care sa va inveseleasca nu numai prin gust dar si prin aspect, atunci trebuie sa preparati minunatul Tort Cuuib.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 200 gr faina
    • 25 ml ulei
    • 4 oua
    • 160 gr zahar

    PENTRU CREMA:

    • 350 ml frisca lichida
    • esenta de vanilie sau rom
    • 450 gr ciocolata de menaj
    • 250 gr zahar

    PENTRU SIROP:

    • 150 gr zahar
    • 200 ml apa
    • cateva picaturi de esenta de rom sau vanilie

    PENTRU DECOR:

    • 50 gr nuca de cocos verde
    • un cuib decorativ cu puisor, necomestibil
    • 400 gr ciocolata de menaj


Instructiuni de preparare

  1. Prima oara se prepara blatul. Aprinzi focul la cuptor, pentru ca acesta sa se incalzeasca pana cand este gata aluatul. Intre timp,  bati albusurile cu zaharul, adaugi galbenusurile pe rand, faina in ploaie, uleiul si amesteci continuu. Torni compozitia obtinuta intr-o forma de tort unsa cu ulei si tapetata cu faina si coci blatul 30 de minute, la foc potrivit.
  2. Intre timp, pregatesti crema. Topesti ciocolata intr-o cratita la foc mic, adaugi zaharul si frisca si amesteci energic compozitia cu lingura de lemn pana aproape sa inceapa sa fiarba, fara sa dea in clocot. Asezi cretita cu ciocolata intr-un vas cu apa rece si bati crema cu telul pana devine spumoasa, apoi adaugi 1/2 lingurita de esenta de vanilie sau rom.
  3. Pentru sirop, fierbi apa cu zaharul, apoi lasi sa se racoreasca si adaugi esenta.
  4. Pentru asamblarea tortului, tai blatul in 3, le insiropezi pe fiecare si le umpli  cu 3/4 din crema. Cu restul de crema imbraci tortul intr-un strat subtire si ornezi cu ajutorul unui cornet, marginea de sus.
  5. Pentru prepararea decorului, imbraci tortul pe laturi cu nuca de cocos verde, presand-o usor cu lama cutitului, sa se lipeasca de crema. Asezi cuibul pe mijlocul tortului, iar de la acesta spre margini, ca niste raze, pui rulouri de ciocolata si dai tortul la rece.
  6. Pentru prepararea rulourilor de ciocolata, lasi ciocolata la cald, sa se inmoaie putin. razi cu un cutit ascutit de diferite lungimi de pe partea lata neteda, le rulezi putin, apoi le asezi pe o farfurie si le dai la frigider sa se raceasca. Cand s-au racit, le asezi pe tort.

Recomandari

Torturi