- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul Aida este desertul ideal pentru mesele festive in familie, atunci cand doriti sa va impresionati invitatii.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 2 albusuri
- 50 gr cacao
- esenta de rom
- 6 oua
- 40 gr faina
- 8 linguri zahar brun
- sare
- unt pentru uns forma
PENTRU CREMA:
- 400 gr zahar brun
- 150 ml apa
- 400 gr unt
- 90 gr cacao
- 2 galbenusuri
- cateva bomboane
Instructiuni de preparare
- Pentru blat, separi albusurile de galbenusuri si freci galbanusurile cu zaharul brun. Bati spuma albusurile cu putina sare, apoi le amesteci usor, de jos in sus, cu crema de galbenusuri, cacaua, putina esenta de rom si faina, adaugate treptat.
- Ungi cu unt o cratita de 3 litri, torni compozitia si o coci in cuptorul incins timp de 20-25 de minute.
- Intre timp, pregatesti crema. Fierbi zahrul brun cu apa si cacaua pana se ingroasa siropul. Freci spuma untul, apoi incorporezi galbanusurile si siropul racit, lingura cu lingura.
- Tai blatul in doua foi, il umpli, il imbraci cu crema si il ornezi cu bomboane.