- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de gris cu crema de lamaie este un tort usor, delicat si pe placul tuturor.
Ingrediente
PENTRU TORT:
- 3 oua
- 50 gr gris
- 1 lingurita esenta de migdale
- unt pentru tapetat
- 130 gr zahar
- 30 gr migdale macinate
- zahar pudra pentru decor
- fructe de padure proaspete, pentru servit
PENTRU CREMA DE LAMAIE:
- 2 linguri crema de lamaie
- 150 ml frisca sau smantana grasa
USTENSILE:
- tava joasa
- hartei de copt
- forma de tort
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 10 minute
Timp de coacere 25-30 minute
- Separati albusurile si galbenusurile si bateti albusurile spuma tare. Asezati un castron cu galbenusurile si zaharul la bain-marie.bateti galbenusurile cu zaharul pana cand amestecul se ingroasa si se deschide la culoare. Luati de pe foc si incorporati prin rastrunare grisul, migdalele macinate si esenta de migdale. Incorporati cu grija, prin rasturnare, albusurile spuma in ametsec, apoi rasturnati-l in forma de tort tapetata cu hartie de copt. nivelati cu grija si coaceti 25-30 de minute, pana creste si se rumeneste.
- Lasati tortul sa se raceasca in forma inainte sa-l rasturnati pe un gratar.
- Bateti smantana grasa sau frisca spuma moale si incorporati in ea crema de lamaie. Pudrati cu zahar si serviti felii, cu frisca si fructe de padure, din abundenta.