Linzer

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Linzer este un desert austriac clasic, usor de preparat dar foarte gustos si aromat.

Ingrediente

    • 130 gr faina
    • 1 galbenus
    • 1 lingurita snaps de fructe
    • 1 lingurita scortisoara macinata
    • coaja  rasa de la 1 lamaie/limeta
    • 130 gr migdale macinate
    • 130 gr unt racit si taiat cubulete
    • 130 gr zahar
    • 5 cuisoare macinate
    • 1 borcan gem de capsune/zmeura

    USTENSILE:

    • forma de tarta

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 6-8 portii
Timp de preparare 30 minute
Timp de racire 2 ore
Timp de coacere 25-30 minute

  1. Pentru aluat, turnati toate ingredientele, cu exceptia gemului, intr-un castron mare si framantati pana obtineti un aluat moale si omogen. daca doriti, puteti folosi robotul de bucatarie. Adunati aluatul intr-o minge, inveliti-o in folie de plastic si dati-o la frigider cel putin 1 ora.
  2. Taiati 1/3 din aluat si puneti-l la loc in frigider. Aplatizati restul formanad un disc grosier si presati-l in forma de tarta, in asa fel incat sa imbracati baza si peretii formei, apoi bagati forma la frigider..
  3. Formati o bila din restul de aluat si puneti-o intre doua folii de plastic alimentar.Intindeti un disc putin mai mare decat diametrul formei de tarta. Cu ajutorul unei farfurii, decupati un dic uniform si tiati0l fsii subtiri. turnati gemul in forma racita si nivelati cu o paleta. Asezati fasiile de aluat in forma de tesatura peste gem si mai lasati jumatte de ora in frigider.
  4. Coaceti linzerul 25-30 de minute, pana cand aluatul se rumeneste si devine crocant.

Recomandari

Torturi