- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul de ciocolata cu melasa este un pandispan cu ulei, imbogatit cu melasa, obtinand in acest fel un desert de neuitat.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 20-25 minute
- Intr-un castron mare cerneti faina, pudra de cacao, praful de copt si bicarbonatul. Adaugati restul ingredientelor si bateti amestecul cu telul pana se omgenizeaza.
- Turnati amestecul in cele doua tavi, si coaceti 15-20 de minute, la foc moderat. Lasati pandispanul sa se raceasca inf orma 10 minute, apoi rasturnati-l cu grija pe un gratar si lasati-l pana se raceste complet.
- Pentru glazura, topiti ciocolata la bain-marie impreuna cu 75 ml de frisca. Incorporati untul, apoi lasati amestecul sa se raceasca.
- Bateti frisca ramasa, si, cand blaturile s-au racit lipiti-le cu frisca batuta intre ele si glazurati tortul pe deasupra cu un strat gros de crema de ciocolata. Ornati tortul cu carlionti de ciocoata, bombomele pentru decor sau fulgi de cocos, dupa preferinta.