- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zaharul brun moale incorporat in albusuri impreuna cu zaharul tos ii confera merengului o aroma mai fina. Pentru Pavlova noastra am ales zmeura zemoasa si nectarine aromate, dar dvs puteti folosi orice alt fruct preferati.
Ingrediente
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 1 ora
- Trasati un cerc pe o foaie de copt, intoarceti-o invers si asezati-o in tava joasa.
- Intr-un castron mare, bateti albusurile spuma mediu de tare. Incorporati treptat zaharul tos brut si zaharul brun deschis, cate o lingura o data, la inceput si, dupa ce spuma a inceput sa se intareasca, in suvoi continuu. Incorporati otetul si amidonul de porumb, impreuna cu zaharul ramas.
- Intindeti merengul pe hartia de copt in interiorul cercului trasat, formand o mica adancitura la mijloc. coaceti merengul 1 ora, sau pana devine crocant si putin rumen. Lasati merengul in cuptorul oprit pana se raceste complet.
- Dupa ce s-a racit, dezlipiti cu grija hartia de copt si asezati merengul pe un platou. Nu va faceti probleme daca se crapa.
- Bateti frisca spuma tare si, cu o lingura turnati-o in mijlocul bazei de mereng. Taiati nectarinele in jumatati si scoateti samburii. Taiati fiecare jumatate in sase felii subtiri si aranjati-le peste frisca impreuna cu zmeura.