Pavlova cu zahar brun

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zaharul brun moale incorporat in albusuri impreuna cu zaharul tos ii confera merengului o aroma mai fina. Pentru Pavlova noastra am ales zmeura zemoasa si nectarine aromate, dar dvs puteti folosi orice alt fruct preferati.

Ingrediente

    PENTRU MERENG:

    • 130 gr zahar tos brut
    • 1 lingura otet
    • 4 albusuri
    • 130 gr zahar brun deschis, moale, cernut
    • 1 lingurita amidon de porumb

    PENTRU UMPLUTURA SI GLAZURA:

    • 2 nectarine coapte
    • 80 gr zmeura
    • 300 ml frisca sau smantana grasa

    USTENSILE:

    • tava joasa antiaderenta, captusita cuhartie de copt

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 8 portii
Timp de preparare 15 minute
Timp de coacere 1 ora

  1. Trasati un cerc pe o foaie de copt, intoarceti-o invers si asezati-o in tava joasa.
  2. Intr-un castron mare, bateti albusurile spuma mediu de tare. Incorporati treptat zaharul tos brut si zaharul brun deschis, cate o lingura o data, la inceput si, dupa ce spuma a inceput sa se intareasca, in suvoi continuu. Incorporati otetul si amidonul de porumb, impreuna cu zaharul ramas.
  3. Intindeti merengul pe hartia de copt in interiorul cercului trasat, formand o mica adancitura la mijloc. coaceti merengul 1 ora, sau pana devine crocant si putin rumen. Lasati merengul in cuptorul oprit pana se raceste complet.
  4. Dupa ce s-a racit, dezlipiti cu grija hartia de copt si asezati merengul pe un platou. Nu va faceti probleme daca se crapa.
  5. Bateti  frisca spuma tare si, cu o lingura turnati-o in mijlocul bazei de mereng. Taiati nectarinele in jumatati si scoateti samburii. Taiati fiecare jumatate in sase felii subtiri si aranjati-le peste frisca impreuna cu zmeura.

Recomandari

Torturi