Tort cu crema de cacao-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu crema de cacao este cel mai indragit tort datorita aromei si gustului . Pentru impatimitii de ciocolata cu siguranta nu exista un desert mai delicios.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 linguri zahar
    • 250 gr nuca
    • 2 linguri cacao
    • 8 oua
    • 1 lingura pesmet

    PENTRU CREMA:

    • 300 gr unt
    • 3 linguri cacao
    • 2 linguri rom
    • sare
    • 250 gr zahar
    • 2 oua
    • 2 linguri cafea solubila
    • 1 plic zahar vanilat
    • 3 linguri lapte praf


Instructiuni de preparare

  1. Pentru prepararea blatului se freaca bine galbenusurile cu zaharul, se adauga pesmetul, cacaua, miezul de nuca macinat, iar la final se incorporeaza albusurile batute spuma tare.
  2. Se unge o forma de tort cu unt, se toarna in ea compozitia si se coace la cuptor, la foc moderat. Cand blatul este copt se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se racoreasca, apoi se scoate din forma. Blatul se taie in 2 sau mai multe parti numai cand este racit complet.
  3. Intre timp, preparam crema. Se amesteca untul moale cu zaharul pana devina spumos, apoi se adauga ouale, cacaua, cafeaua solubila, zaharul vanilat si romul. Se omogenizeaza compozitia, se adauga un praf de sare si se incorporeaza treptat laptele praf.
  4. Cand blatul este racit si portionat se umple cu crema si se poate decora tot cu crema sau frisca. Este indicat ca tortul sa stea la rece cel putin 2-3 ore pana in momentul servirii.

Recomandari

Torturi