Tort cu alune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tortul cu alune este un desert foarte gustos si apetisant, pe care il puteti prepara chiar la mesele festive.

Ingrediente

    PENTRU BLAT:

    • 8 albusuri
    • 300 gr alune prajite si rasnite
    • 280 gr zahar pudra
    • vanilie

    PENTRU CREMA:

    • 8 galbenusuri
    • 8 linguri zahar pudra
    • 1 baton ciocolata de menaj
    • 140 gr unt
    • 1/2 baton vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Se bat albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar, apoi se adauga alunele si restul de zahar si se mai bate pana se intareste spuma. Se imparte compozifia in doua si se coc, pe dosul tavii de tort, bine tapetata, in cuptorul cald, doua blaturi, timp de 20 de minute fiecare.
  2. Se face crema. Se freaca, intr-o cratifa pusa in bain-marie, galbenu-surile cu zaharul si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se ingroasa. Se ia crema de pe foc si se amesteca pana se raceste. Untul taiat bucatele se freaca spuma si se inglobeaza in crema de galbenusuri. La sfarsit se inglobeaza ciocolata rasa si topita in cuptor.
  3. Blaturile se umplu cu doua treimi din cantitatea de crema si se imbraca tortul cuo treime din cantitatea de crema. Se orneaza dupa gust.

Recomandari

Torturi