- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tortul cu branza de vaci trebuie sa il incercati pentru ca este foarte gustos si apetisant.
Ingrediente
PENTRU BLAT:
- 5 oua
- 200 gr faina
- 250 gr zahar
- 50 gr stafide
- 75 ml ulei
- 75 ml lapte dulce
- 50 gr nuci prajite
- 1/4 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- coaja rasa de la 1 lamaie
PENTRU UMPLUTURA:
- 500 gr branza de vaci
- 2 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 50 gr gris
- 2 gr scortisoara
- 200 gr zahar pudra
Instructiuni de preparare
- Se separa galbenusurile, se bat albusurile spuma impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar si se adauga uleiul ca la maioneza. Peste galbenusuri se adauga albusurile cu praful de copt, aromele, nucile si stafidele. Se amesteca usor si faina adaugata in ploaie.
- Se unge o forma rotunda, se tapeteaza cu hartie pergament si se toarna compozitia preparata.
- Branza se amesteca cu celelalte ingrediente si se pune cu lingura peste blat. Se coace la foc potrivit cca 50 de minute. Se presara cu zahar vanilat.